Відома опозиційна журналістка РФ пригадала Тимошенко темні справи Леді Ю і Кремля

Юлія Латиніна: "Екс-президент України Віктор Янукович посадив Юлію Тимошенко до в'язниці через відкати з поставок російського газу, які він хотів отримувати замість лідера партії" Батьківщина ".

Тимошенко пригадали її темні справи з Кремлем. Фото: АР.

Екс-президент України Віктор Янукович посадив Юлію Тимошенко до в'язниці через відкати з поставок російського газу, які він хотів отримувати замість лідера партії "Батьківщина". З такою заявою виступила відома російська журналістка Юлія Латиніна в ефірі "Ехо Москви", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я нагадаю, що Нафтогаз - це, як Газпром у Росії, царський бізнес. З пісні слова не викинеш, різні злі язики натякають, що свого часу Юлія Тимошенко підписала відомий контракт про постачання газу на Україну з Путіним, тому що, нібито, отримувала з кожної тисячі кубів відкат. А Янукович в свою чергу посадив її тому, що як тільки він прийшов до влади, він вирішив, що цей відкат тепер належить йому", - сказала Латиніна.

При цьому журналіст зазначила, що оскільки обсяг відкатів з поставок газу визначається обсягом споживання, то обсяг споживання треба було стимулювати. "Стимулювалося це за рахунок слів, святих слів про допомогу населенню, тому що тарифи для населення і підприємств різнилися і в 3, і в 15, а бувало і в 20 разів", - підкреслила вона.

"Оскільки лічильників у населення не було, виникала прекрасна можливість для арбітражу. Ну, скажімо, пан Фірташ у нас контролював одночасно ряд хімзаводів. А хімзавод - це, по суті, фабрика з переробки газу в дорогий кінцевий продукт ... Тобто, у пана Фірташа була прекрасна теоретична можливість постачати на свої заводи безкоштовний газ і говорити, що цей газ спалило злиденне населення", - зазначила Латиніна.

"Загалом, в результаті Україна виробляла 20 мільярдів кубометрів газу, ще 50 імпортувала з Росії, сиділа на газовій "голці" так, що не злізти. Нафтогаз мав щорічну дірку в 100 мільярдів гривень - все це під приводом турботи про трудящих", - резюмувала Латиніна.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...