Відпочили і розродилися: Народні депутати дозволили затримати суддю Чауса, якщо хтось знайде

Скандального суддю запрошували і на засідання комітету, і на пленарне засідання парламенту, але він не з'явився.

Микола Чаус. Фото:www.unian.uaВерховна Рада дала згоду на затримання і арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса. За постанову 5071 про згоду на арешт проголосували 279 народних депутата, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

Спікер Ради Андрій Парубій нагадав, що Рада може розглядати подання про згоду на арешт у відсутності судді. Обидві постанови спікер Парубій підписав в сесійній залі.

Парубій зазначив, що Чауса запрошували і на засідання комітету і на пленарне засідання парламенту, але він не з'явився.

Глава Верховного Суду України Ярослав Романюк, виступаючи в парламенті, заявив: "У зв'язку з тим, що суддя Чаус на виклики в НАБУ для проведення з ним необхідних слідчих дій не з'являється, за місцем проживання та місцем роботи його немає. Члени сім'ї і співробітники не можуть вказати його місцезнаходження, пояснюючи що воно їм невідомо.

Контактні телефони судді Чауса відключені. Є підстави вважати, що перебуваючи на волі він може сховатися від суду і слідства. З огляду на ці обставини, я прийняв рішення підтримати це подання".

Глава комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич повідомив, що на засіданні комітету був присутній адвокат Миколи Чауса. Князевич зазначив, що комітет рекомендував Верховній Раді визнати відповідними Регламенту подання про згоду на затримання і арешт судді Чауса.

6 вересня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що за його даними, суддя Микола Чаус знаходиться в анексованому Росією Криму.

У Верховну Раду України направлено подання про надання згоди на затримання та арешт судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в корупції.

Як відомо, 9 серпня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили на хабарі $ 150 тис суддю Чауса. Суддя не був затриманий або взятий під варту, оскільки згідно з Конституцією він має суддівський імунітет.

10 серпня глава САП Назар Холодницький підписав повідомлення про підозру Чаусу, суддя був викликаний в САП для отримання відповідного повідомлення на 12.00. В цей же день суддя Чаус пішов у відпустку до 1 вересня, проігнорував виклик в САП і в НАБУ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....