Відповідь на російські С-300 у Сирії: Ізраїль отримає від США новітнє озброєння

Вашингтон дзеркально повторює російські ходи - РФ поставила Асаду батареї С-300, що знаходилися на озброєнні російської армії. Натомість Ізраїлю будуть передані літаки, які вже знаходяться на озброєнні ВПС США.

Винищувачі F-35 надійдуть на озброєння ВПС Ізраїлю. Ілюстрація:mignews.comІзраїльський портал DEBKA повідомляє про те, що доставка батарей С-300 в Сирію стала причиною кількох днів інтенсивних консультацій між Вашингтоном і Єрусалимом. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху і президент Дональд Трамп вирішували, як відповісти на зміну стратегічної обстановки в Сирії, передають Патріоти України.

"Військові джерела" DEBKA повідомляють про те, що прийнято рішення про посилення ВПС Ізраїлю супервинищувачами п'ятого покоління F-35. Ізраїлю будуть передані літаки, які вже знаходяться на озброєнні ВПС США. Вони будуть негайно переведені в Ізраїль.

Сполучені Штати дзеркально повторюють російські ходи - Росія поставила Асаду батареї С-300, що знаходилися на озброєнні російської армії. Одночасно адміністрація Трампа поінформувала правителів Саудівської Аравії - Мухаммеда бін Салмана і ОАЕ - Мухаммеда бін Зайяда про те, що в Затоку переженуть ескадрилью F-35.

Ескадрилью розмістять на на авіабазі а-Дафра в Абу-Дабі. А-Дафра є головною базою ВПС Еміратів і розташована в 32 кілометрах від Абу-Дабі. Військові джерела вказують на те, що розгортання такого масштабу є ознакою того, як ізраїльтяни й американці мають намір боротися з С-300 в Сирії.

Тим часом, заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін заявив: "Ми сподіваємося на розсудливість ізраїльських колег в тому, що стосується дій в регіоні. Ми виходимо з того, що боротьба з тероризмом, звичайно, потрібна, важлива, разом з тим, Сирія не повинна бути ареною для зведення рахунків, які не пов'язані з боротьбою з тероризмом", - сказав він, коментуючи заяви міністра оборони Ізраїлю Авігдора Лібермана.

Джерело: MIGnews.com.ua

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...