Відповідали за криваву бійню: Турчинов назвав ініціаторів силового розгону Майдану

Відповідальними за розгін активістів Євромайдану в основному були Олександр Якименко та колишній міністр МВС Віталій Захарченко, хоча була інформація, що разом з ними план відпрацьовував і старший син Януковича Олександр.

Силовий розгін Майдану ініціювали Якименко та Захарченко. Ілюстрація:www.ucc.ca

Колишній голова СБУ Олександр Якименко та екс-міністр МВС Віталій Захарченко були головними авторами плану силового розгону Майдану 18 лютого 2014 року. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

"В основному Захарченко та Якименко. Була інформація, що разом з ними план відпрацьовує й старший син Януковича Олександр. Але, фактично, ось ця двійка плюс командувач внутрішніх військ - це ті, хто відповідали перед Януковичем за криваву бійню на Майдані", - заявив Турчинов.

Водночас, відповідаючи на питання про те, хто дав команду активістам йти в атаку, адже було зрозуміло, що для багатьох вона стане останньою, Турчинов сказав: "Це був особистий героїчний порив захисників Майдану. Ніхто не міг дати команду йти на смерть. Майдан жив своїм життям і більше не потребував ні в роботі штабу, ні в рішеннях лідерів опозиції".

Секретар РНБО також зазначив, що жодних переговорів з Януковичем після 18 лютого 2014 року більше не проводилося. "У цих переговорах не було ніякого сенсу. Вони не змогли взяти Майдан вночі з 18-го на 19, і стало зрозуміло, що це перелом, це наша перемога, яка повністю змінює розстановку сил.

Вони не в змозі нас перемогти! Вже на ранок почали прибувати люди з регіонів, приходити кияни. У всіх був настрій перемагати. Ще трохи зусиль, і режим посиплеться", - розповів Турчинов.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...