Відправити Гройсмана у відставку і відмінити силу тяжіння: Парубій розказав, як буде боротися з парламентським спамом

"Підписаний 13 народними депутатами проект постанови про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана є законодавчим спамом", - переконаний голова Верховної Ради.

Андрій Парубій. Фото: Голос правди.

Парубій порівняв вимогу Тимошенко відставити Гройсмана зі скасуванням сили тяжіння. Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради у відповідь на вимогу лідера фракції "Батькіщвина" Юлії Тимошенко зареєструвати постанову про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пишуть Патріоти України з посиланням на Депо.

"Завжди це реєструвалося без 150 голосів", – наполягала Тимошенко.

Однак Парубій у свою чергу закликав депутатів брати до уваги юридичну і правову позицію.

"Хочу наголосити: в 2015 році Верховна Рада цього скликання ухвалила закон про Кабінет Міністрів, яким чітко врегулювала взаємовідносини між парламентом і Кабміном. Згідно зі статтею 18 закону про уряд, Верховна Рада може змінити члена Кабінету Міністрів, крім прем'єр-міністра України. Зняти ж прем'єра можна або за ініціативою президента України або поданням 150 народних депутатів", – наголосив спікер.

Парубій поскаржився на проблему законодавчого спаму.

"Приходять законопроекти… От наприклад один із них – засудити Трампа за нецензурні висловлювання про жінок. Що робить апарат? Звичайно, він того не реєструє. Бо це дискредитує парламентаризм як основу Верховної Ради… А якщо буде поданий закон про скасування сили тяжіння. Ми що маємо реєструвати і дискредитовувати парламент?", – наголосив Парубій.

Нагадаємо, що 10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини" зареєстрували постанову про відставку прем'єр-міністра Гройсмана. Однак ввечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради. Там пояснили, що згідно зі ст. 87 Конституції, Верховна Рада може розглянути питання про відповідальність уряду, якщо таку постанову подасть не менше 1/3 від складу парламенту, тобто не менше 150 депутатів.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...