Відставка Яценюка: Стало відомо, хто може зайняти крісло прем'єр-міністра

Одну з головних ролей в урядовій кризі грає протистояння президента і прем'єра.

Яценюк і Гройсман. Фото:kp.ua

Найбільш імовірним кандидатом на посаду прем'єр-міністра України сьогодні є спікер Верховної Ради Володимир Гройсман. Про це в коментарі Обозревателю розповів директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, інформують Патріоти України.

"Якщо заміна уряду відбудеться - це не дуже добре. Тому що це історія, яка розтягнеться на кілька місяців", - сказав Захаров.

Правозахисник упевнений, що одну з головних ролей в урядовій кризі грає протистояння президента і прем'єра. "Публічно вони показують, що все добре, але це не так.

Боротьба між Порошенком і Яценюком закладена в Конституції, в парламентсько-президентській моделі. Сьогодні ми бачимо повтор протистояння Ющенко і Тимошенко", - запевнив він.

Захаров додав: "Зараз називають різні прізвища на посаду нового голови Кабінету міністрів. Найбільш ймовірний претендент - Володимир Гройсман. Сподіваюся, що для нього знайдуть 226 голосів. Інакше - перевибори Ради, що Україні ні до чого в нинішніх умовах".

"Коаліційна більшість може втриматися, але це все одно буде мати погані наслідки для співпраці з МВФ і США", - резюмував Захаров.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...