Відставка Яценюка: ЗМІ повідомили про збори лідерів фракцій Ради

У парламенті обговорюють заміну голови Кабміну на Володимира Гройсмана.

Арсеній Яценюк. Ілюстрація:nk.org.ua

Лідери фракцій коаліції у Верховній раді України у вівторок провели термінові збори щодо питання про відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра. Про це пише ZN,UA з посиланням на джерело в парламенті, інформують Патріоти України.

Відзначається, що в Раді на вимогу фракцій "Блок Петра Порошенка" (БПП) і "Батьківщина" оголосили термінову перерву за десять хвилин до стандартної перерви в роботі о 14:00. Співрозмовник повідомляє, що перерва була оголошена для ініційованих лідером фракції БПП Юрієм Луценком переговорів про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та заміну його на Володимира Гройсмана, який в даний момент є спікером парламенту.

За інформацією джерела, про готовність голосувати за відставку Яценюка заявили приблизно 40 нардепів з фракції "Народний фронт".

У той же час інші депутати заперечують вірогідність відставки Яценюка, пояснюючи дії Луценка відповіддю на ініціативу прем'єра щодо референдуму з внесення змін до Конституції.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...