Відставка радника Трампа з нацбезпеки - хороша новина для України, - Андрій Піонтковський

Тепер президенту США Трампу буде складно здійснювати кроки в напрямку перезавантаження відносин з Москвою.

Майкл Флінн. Фото:Коммерсантъ

Радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн, який оголосив про свою відставку, швидше за все, контактував з російським послом Сергієм Кисляком не з власної ініціативи, а на прохання нинішнього глави держави Дональда Трампа. Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, пишуть Патріоти України.

"Це дуже серйозна подія. Причому так званий фліннгейт тільки почався. Питання номер один - з чиєї подачі і на якій підставі Флінн 29 грудня обговорював з російським послом санкції проти дипломатів з РФ? Навряд чи він робив це за власною ініціативою, а не на прохання Трампа. Також потрібно звернути увагу, що Флінн брехав віце-президенту США Майку Пенсу. Адже він заявив Пенсу, що не спілкувався з російським послом. Віце-президент публічно повторив слова Флінна, чим поставив себе в незручне становище. Це означає, що Пенс не був поінформований, тобто Трамп доручив Флінну обговорювати ці питання з російською стороною, причому не ставлячи до відома Пенса", - зазначив Піонтковський.

На його думку, тепер Трампу буде складно здійснювати кроки в напрямку перезавантаження відносин з Москвою.

"Цікаво, що днями Трамп заявив, ніби про доповідь по ситуації з Флінном нічого невідомо. А зараз виявляється, що ця доповідь була представлена майже місяць тому. Тому до президента США виникають питання. Звичайно, демократи не злізуть з Трампа і будуть вести справу до імпічменту. Та й чисто політично їм це вигідно. Вони вже думають про вибори в Конгрес в наступному році. Думаю, для України відставка радника Трампа з нацбезпеки - хороша новина. Це означає, що Трамп не дозволить зараз собі зробити ні кроку в сторону так званого перезавантаження відносин з Росією. У ситуації, що склалася, для нього це буде політичним самогубством", - підкреслив Піонтковський.

У грудні 2017 року видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідслужби розслідували зв'язок Флінна з представниками російської влади. Зокрема, розслідуються телефонні дзвінки Флінна послу Росії в США Сергію Кисляку, зроблені в кінці грудня 2016 року. Відомо, що в день введення додаткових санкцій відносно Кремля 29 грудня зафіксували п'ять телефонних розмов радника і Кисляка.

Предметом дізнання також є більш ранні контакти радника глави Білого дому з російськими офіційними особами.

10 лютого видання The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомило, що Флінн обговорював зняття санкцій з РФ з російським послом Кисляком за місяць до інавгурації Трампа.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...