"Відверте викривлення фактів": Журналісти звинуватили Штайнмаєра в підлабузництві до Кремля

Голова МЗС досі не визнав окупацію Криму Росією.

Франк-Вальтер Штайнмайєр. Фото google.com

Нагадаємо, що перебуваючи в Єкатеринбурзі, Штайнмайєр заграва перед росіянами. Він фактично заявив, що напружена ситуація, яка наразі існує в європейському регіоні, з'явилася через нерозуміння російської сторони європейськими колегами, передають Патріоти України.

Він сказав, що посил уряду цієї країни до європейських колег не завжди, на жаль, розуміють. Говорячи про окупацію Криму, він сказав, що на півострів спочатку зайшли сили самооборони, а вже потім з'явилися "зелені чоловічки", "спецслужби".

Німецькі журналісти обурені тим, як відверто Штайнмайєр викривив історичний факт анексії Криму. Видання пишуть, що на відміну від Штайнмайєра всі країни одразу зрозуміли, що у випадку Криму йдеться про анексію - озброєний і підлий напад на частину суверенної держави. Позицію глави МЗС німецьке видання називає насмішкою над єдиною позицією Європи та викривленням історії, що є корисним лише для Кремля.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...