Відверто провокували: Митрополиту Епіфанію зателефонували російські пранкери

Митрополит Епіфаній отримує багато привітань, зокрема по телефону, чим і скористалися прокремлівські пранкери.
Митрополит Епіфаній. Фото: Аргумент.

Російські пранкери зателефонували предстоятелю Православної церкви митрополиту Київському Епіфанію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба ПЦУ, передають Патріоти України.

Прес-служба зазначила, що митрополит Епіфаній отримує багато привітань, зокрема по телефону, чим і скористалися прокремлівські пранкери. "21 грудня був здійснений дзвінок від імені Девіда Макалістера, голови комітету закордонних справ Європейського парламенту. Поступово під час розмови почали ставитися провокативні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" тощо", – ідеться в повідомленні.

Митрополит Епіфаній відповів, що українська церква виступає проти насильства та розпалювання ворожнечі, відкрита до діалогу; "захоплення Лаври" не може бути, а такі розмови мають на меті посіяти напругу в суспільстві. Предстоятель ПЦУ нагадав, що церква дотримується щодо одностатевих відносин "біблійної позиції" – тобто вважає гріхом – і не втручається в політичні процеси.

"Протягом розмови у митрополита Епіфанія з‘явилося відчуття, що це є провокацією, тому він завершив її", – повідомили у ПЦУ. У прес-службі зазначили, що такі провокації вже проводили, і з досвіду відомо, що якщо провокатор не отримує належної для себе відповіді, робить монтаж запису із компонуванням окремих слів і фраз. "Тому в разі, коли у медіа з‘являться якість фрагменти розмови, аудиторія повинна враховувати вище зазначене і не довіряти їм", – додали у ПЦУ.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...