Віджали Крим, а своє можна роздати: Росія подарувала Казахстану півозера

Озеро Солодке тепер повністю належить казахам.

Ілюстрація:DailyNews.kz6Окупувавши український Крим, Росія провела демаркацію державного кордону з Казахстаном і повністю віддала йому озеро Солодке, частина якого раніше знаходилася неподалік міста Купіно Новосибірської області. Про це повідомляє видання НГС.Новости, передають Патріоти України.

Глава адміністрації Купінського району Володимир Шубніков заявив, що озеро, через яке проходила межа двох країн, не несе ніякої економічної цінності, оскільки в ньому немає риби.

"Частина озера і так була на території Казахстану, простіше було цю частинку посунути. У нас це озеро незариблене, тільки природу прикрашає, на економічну діяльність ця демаркація не впливає. У нашому районі є озеро Гірке - ось воно цілюще. А озеро Солодке - це напівозеро-напівболото, абсолютно непотрібне", - заявив російський чиновник.

Разом з тим, прес-служба адміністрації району повідомила, що водойма була популярною серед місцевих жителів, а особливо серед мисливців.

Однак в силу того, що тепер озеро буде повністю перебувати на території Казахстану, місцева влада попросила, щоб серед населення провели роз'яснювальну роботу, щоб уникнути порушення прикордонного режиму.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...