Війна почекає: Російські найманці на Донбасі "дезертирують" додому садити картоплю

Командири підрозділів, щоб уникнути відповідальності за привласнення грошового і матеріального забезпечення "мертвих душ", в авральному порядку оформлюють на відсутніх військовослужбовців документи як на дезертирів.

Російські найманці тікають з фронту додому садити картоплю. Ілюстрація: Моя хата.

Командування російськими окупаційними військами на Донбасі відпускає кадрових військових на територію РФ для проведення сезонних сільськогосподарських робіт. Про це в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

За інформацією ГУР, командування Південного ВО збройних сил РФ проводить спеціальну додаткову перевірку особового складу з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів ВС РФ.

"Під час перевірки проводиться фотографування військовослужбовців кожного підрозділу для унеможливлення практики т.зв. "каруселей", коли спеціально "підготовлені підрозділи" перевозяться з однієї позиції на іншу щоб представити для перевірки необхідну кількість належно екіпірованого особового складу", - сказано в повідомленні.

При цьому командири підрозділів, щоб уникнути відповідальності за привласнення грошового і матеріального забезпечення "мертвих душ", в авральному порядку оформлюють на відсутніх військовослужбовців документи як на дезертирів.

"В одному з підрозділів 2 АК, який з початку року у складі 50 військовослужбовців знаходиться на полігоні, в наявності тільки 15 осіб. На відсутніх терміново оформляються документи про самовільне залишення місця служби, у тому числі на тих які за "домовленістю" з командуванням виїхали на територію РФ або були відпущені для проведення сезонних сільськогосподарських робіт", - додали в ГУР.


Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...