Війна в Україні перешкоджає дружбі США з Росією, - Держдеп США

Рекс Тіллерсон у телефонному дзвінку президенту України Петру Порошенку також наголосив на важливості подальшого прогресу України у проведенні реформ і боротьби з корупцією.

Рекс Тіллерсон. Фото: vice.com.

Агресія Російської Федерації щодо України є перешкодою в примиренні між Москвою і Вашингтоном. Про це заявив речник Державного департаменту США Марк Тонер, коментуючи переговори глави відомства Рекса Тіллерсона з президентом України Петром Порошенком. Про це повідомляється на сайті Держдепу, передають Патріоти України.

"Секретар Тіллерсон подзвонив українському президенту Петру Порошенку, щоб обговорити його недавню поїздку в Москву і його звернення до російського керівництва. Хоча Сполучені Штати зацікавлені в поліпшенні відносин із Росією, дії РФ на сході України залишаються перешкодою в цьому питанні", - сказав Тонер.

За словами спікера Держдепу, Тіллерсон також наголосив на важливості подальшого прогресу України у проведенні реформ і боротьби з корупцією.

"Тіллерсон висловив співчуття Порошенку в зв'язку зі смертю громадянина США, спеціального представника СММ ОБСЄ. Лідери погодилися з тим, що СММ ОБСЄ відіграє життєво важливу роль у контролі за виконанням мінських угод, спрямованих на встановлення миру на сході України, і що цей трагічний інцидент ясно вказує на необхідність того, щоб усі сторони, і особливо сепаратистські сили (терористи. - Ред.) під керівництвом Росії, негайно виконали свої зобов'язання за мінськими угодами", - наголосив він.

"Секретар Тіллерсон підтвердив тверду прихильність США суверенітету і територіальній цілісності України і підтвердив, що санкції будуть зберігатися до того часу, поки Росія не поверне контроль над Кримським півостровом Україні і повністю не виконає свої зобов'язання за мінськими угодами", - підсумував Тонер.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...