"Війна з Росією тільки починається і ніколи не закінчиться", - доброволець-кримчанин із зони АТО (відео)

Кримський татарин Ільман Халілов воює у складі добровольчого батальйону в зоні АТО з 2016 році. За це його сім'я, яка живе в окупованому Криму, вже відчула на собі репресії з боку ФСБ.

Ільман Халімов. Скріншот.

Боротьба України проти російської агресії зараз тільки почалася і, ймовірно, ніколи не закінчиться. Таку думку висловив кримський татарин Ільман Халімов (позивний Хайтарма), який з літа 2016 року воює на Донбасі в складі українського добровольчого батальйону. "Я думаю, що ця боротьба вже ніколи не закінчиться. Вона тільки почалася", - сказав Халімов в бесіді з бійцем АТО Михайло Ухманом, який надав відеозапис "Обозревателю", передають Патріоти України.

Хайтарма розповів, що його участь у війні на Донбасі на стороні України це не вибір, а борг перед країною.

"Це не вибір, це обов'язок кожного чоловіка і я його виконую, як вмію. Це моя батьківщина і я буду її захищати ціною свого життя, наскільки її вистачить", - сказав кримський татарин.

Він також зазначив, що заяви російської пропаганди про те, що кримські татари масово переходять на сторону окупанта - це брехня.

"Це дурниці і пропаганда кисельовська і соловйовська", - переконаний Халімов.

Боєць зазначив, що на півострові близько 80% кримських татар підтримують Україну. А ті, хто встав на сторону окупантів, були куплені або ж відмовилися від України через шантаж та залякування.

"Багатьох дітей прикопали вже орки. Вони своїми руками цього не можуть зробити, ось засланими козачками ... вони це роблять", - сказав Хайтарма.

Він також розповів, що першим наслідком того, що Крим захопили російські окупанти, стала недовіра між людьми.

"Люди перестали один одному довіряти. Це перше. І придушення волі", - підкреслив Халімов.

Боєць, чию матір радянська влада депортувала з Криму, також розповів, що на півострові у нього залишилися дружина і син. Іноді він телефонує їм, але розмовляє "словами-мутантами", щоб не дискредитувати себе і рідних. При цьому місцеве ФСБ знає, що він воює за українську армію, і вже піддало його сім'ю гонінням.

"Дружину звільнили. Вона заслужена артистка України у мене була. Зараз зняли все і звільнили з роботи. Син був чемпіоном Криму колись з легкої атлетики. Зараз він дискваліфікований, оскільки не хоче виступати під російським прапором. От такий хлопець", - розповів Хайтарма.

Говорячи про те, як варто вчинити з тими кримчанами, які продавли Україну, він відзначив, що їм потрібно дати право виїхати в Росію.

"Нехай збирають свої речі, поки є межа. Грань (терпіння. - Ред.) вже лопнула, нехай їдуть в Росію, якщо підтримують", - підкреслив він.

Також Халімов висловив думку, що для того, щоб Крим знову став українським, потрібно просто винести сміття з хати.

"Фізично. Ось це бидло, яке було заселено з 21-х років ... хто там живе, діти вояків і гвалтівників, російської армії", - резюмував він.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...