Війська Асада почали широкомасштабний наступ в Алеппо

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив про повернення під контроль урядових військ окремих районів Алеппо.

На руїнах Алеппо. Фото: dw.com.

Сирійські урядові війська у неділю, 4 вересня, повернули під свій контроль райони Алеппо, які минулого місяці були відбиті повстанцями. Про це повідомляє базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Урядові війська, йдеться у повідомленні, захопили три військових училища, зокрема авіаційно-технічне та артилерійське. Таким чином, облогу міста було поновлено, доступ до східних районів Алеппо знову перекритий військами президента Башара Асада, пише інформагенція AFP.

Наступ сирійської армії підтримувала авіація, у тому числі російська. У частинах Алеппо, які контролюють повстанці, залишається близько 250 тисяч осіб.

Нагадаємо, на початку серпня повстанці прорвали облогу Алеппо після тритижневої блокади, яка створила брак провіанту і медикаментів у місті. Як заявляв голова Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман, серпнева операція повстанців, спрямована на зняття облоги з Алеппо, була однією з найбільших поразок армії Асада з моменту початку громадянської війни у Сирії у 2011 році.

ООН закликає до термінового припинення вогню в Алеппо. За даними організації, на тлі активного протистояння армії президента Башара Асада та опозиції більше двох мільйонів людей залишилися без доступу до води та електроенергії.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...