"Вільних духом вбивають, а більшість заганяють в стійло невігластва, бідності і страху", - Святослав Вакарчук про вбивство Павла Шеремета

"В інтернеті можна писати полум'яні промови, посипати голову попелом і викривати невідомих" ЇХ ". Але, фактом є те, що вбили його не в" тиранічної "Білорусі, не в" диктаторської "Росії, а в" європейській вільної "Україна", - відгукнулися коментатори.

Святослав Вакарчук. Фото: life.obozrevatel.com.

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук написав у своєму мікроблозі Twitter про те, що він шокований звісткою про загибель Павла Шеремета, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Під враженням від смерті Павла не міг не написати. З нас хочуть зробити суспільство рабів. Вільних духом вбивають, а більшість заганяють в стійло невігластва, бідності і страху. Не можна дати їм досягти успіху. Кожен з нас своїми діями або бездіяльністю впливає на результат" .

"Правда, якою б вона не була, постійне самовдосконалення, важка щоденна праця, наша готовність боротися за свої права і права своїх співвітчизників, знайомих і незнайомих - все це веде їх диявольський план в прірву", - пише музикант.

"Ким нам бути? Товариством вільних людей або кліткою з рабами? Це залежить тільки від нас, давайте пам'ятати про це. Заради пам'яті Павла, заради пам'яті тисяч загиблих журналістів, солдат, студентів і волонтерів, заради тих, хто не боявся йти вперед, заради майбутнього наших дітей, заради нашого власного щастя. Все в наших руках ", - написав музикант. Він висловив співчуття рідним і близьким покійного.

"Сумна новина ... Одним вільною людиною стало менше ... Загинув журналіст Паша Шеремет ... Вічна пам'ять! Мої щирі співчуття рідним і близьким Павла Шеремета і всім його колегам і друзям. Він був світлою людиною ...", написав Вакарчук .

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...

Фіцо в критичному стані та комі. В уряді заявляють про політичний теракт

середа, 15 травень 2024, 22:02

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо здійснили п’ять пострілів, він у критичному стані. Про це у середу, 15 травня, заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай-Ешток, передає The Guardian. "Нападник зробив п’ять пострілів під час спроб...