Він дружить з Кремлем: Україна підніме питання про дострокову відставку президента ПАРЄ - Геращенко

Нардеп наголосила, що представники України в ПАРЄ не можуть ігнорувати публічні висловлювання її президента Педро Аграмунта про повернення Росії до участі в діяльності асамблеї.

Ірина Геращенко. Фото:www.ukrinform.ua

Делегація від України в Парламентській асамблеї Ради Європи готується підняти питання про дострокову відставку президента організації Педро Аграмунта. Про це сказала перший віце-спікер Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко в коментарі Європейській правді, зазначають Патріоти України.

"Нас турбує, що політик, делегований на цю посаду Європейською народною партією (ЄНП), в своїх діях відходить від позиції ЄНП і від принципів ПАРЄ. Ми не можемо це ігнорувати і вже ведемо консультації з колегами по групі", - зазначила вона, коментуючи заяву Аграмунта про необхідність повернення російської делегації в ПАРЄ. "У нас були розмови з цього приводу не тільки в політгрупі ЄНП в ПАРЄ, але також з керівництвом Європейської народної партії, і там дійсно стурбовані позицією Аграмунта", - додала вона.

За словами Геращенко, українська делегація ще не запустила процедуру відкликання президента, але готується зробити це: "Зараз ми разом вивчаємо регламент, щоб офіційно порушити це питання в асамблеї. Аграмунт не турбується про свою репутацію, а турбується про свою посаду. Тому будемо бити по самому хворому місцю для нього - по його посаді".

Як повідомлялося раніше, президент ПАРЄ офіційно закликав повернути в асамблею делегатів РФ. За його словами, відсутність російських делегатів "не йде на користь ні Росії, ні асамблеї", ні іншим 46 країнам, які в неї входять. Аграмунт поскаржився, що деякі "групи" пручаються і "заважають діалогу" про повернення представників РФ.

Член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявляв, що члени асамблеї готові ініціювати зміну правил організації таким чином, щоб "делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в асамблею в січні 2017 року". Потім Ар'єв повідомив, що в ПАРЄ відмовилися міняти регламент на користь Кремля.

Ірина Геращенко заявляла, що репутації президента ПАРЄ шкодить спілкування з російським "фашистським режимом".

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...