"Він поганий актор та переграв": У Порошенка розповіли про відставку одного із міністрів

У Кабміні та Адміністрації Президента не приховують, що не проти зміни головного фінансиста країни.
Адміністрація Президента України. Фото: 112 Україна.

Міністр фінансів Олександр Данилюк найближчим часом може покинути свою посаду. В Адміністрації президента і Кабміні не приховують, що не проти зміни головного фінансиста країни. Про це "Апострофу" розповіли джерела у владі, знайомі з ситуацією, передають Патріоти України.

"Якщо буде проситися - тримати не будемо", - відповіли в Адміністрації президента. Данилюк став міністром за квотою БПП, але останнім часом його стосунки з президентом зіпсувалися, що призвело до його звернення до країн "Великої сімки", в котрому він поскаржився на тиск з боку президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

У листі Данилюк розповів про спроби нав'язати йому заступника Ігоря Уманського, а пізніше Світлану Воробей. Міністр ці кандидатури на посаду не погоджував, тому вже 2 роки працює без заступника.

При цьому на Банковій так прокоментували ситуацію: "Як йому можна було щось нав'язати, коли мінімум рік він демонструє вкрай дивну поведінку? Він поганий актор. Переграв. Він зараз шантажує тільки тим, що він парламентер з МВФ. Але у Порошенка прекрасні відносини з [главою МВФ Крістін] Лагард".

У той же час, в Кабміні зазначають, що Данилюк нібито визнав помилковість цього листа і має намір самостійно піти з поста міністра. "На недавньому закритому засіданні Кабміну [30 травня] він посипав голову попелом і просив вибачення за лист, відправлений послам "Великої сімки". Він зробив це напередодні візиту Гройсмана в Брюссель", - розповів журналістам співрозмовник в уряді, зазначивши, що Данилюк сам попросив його звільнити.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...