Вірогідність масових терактів у Росії зростає: ЗМІ оприлюднили цікаву деталь вибуху у Магнітогорську

Поблизу від місця вибуху був присутній комплекс перешкод «Пелена».

На місці вибуху у Магнітогорську. Фото: соцмережі.

1 січня до Магнітогорську (місто в Челябінській області Росії) був перекинутий наземний комплекс загальних перешкод «Пелена», призначений для захисту від радіокерованих вибухових пристроїв, захисту технічної інформації і для блокування мобільного зв'язку. Про це повідомляє видання «Російська Преса» з посиланням на високопоставлене джерело в силових структурах, передають Патріоти України.

«Які саме завдання стояли перед фахівцями, які керують даними комплексом, «Російська Преса» поки не знає, але присутність такого серйозного обладнання на об'єкті лише підтверджує версії, що події, що відбулися 31.12.2018 та 01.01.2019, не є вибухом побутового газу», - пише видання в своєму Telegram-каналі.

Інших подробиць видання не наводить. Нагадаємо, в результаті вибуху 31 грудня в житловому будинку в Магнітогорську загинули 39 осіб. Слідчий комітет РФ, який займається розслідуванням того, що сталося, поки не озвучив основну версію події, а також не оприлюднив жодних подробиць. Було озвучено лише, що слідів вибухових речовин при розборі завалів будинку не виявлено. Наступного дня, ввечері 1 січня, приблизно у 3 кілометрах від будинку, у якому від вибуху газу обвалився під’їзд, вибухнула маршрутка.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...