Вірус Касперської: У Росії готують безпрецедентну систему прослушки

Експерти запевняють, що нове рішення InfoWatch підпадає під заборонені законом про оперативно-розшукову діяльність дії неуповноважених суб'єктів і вважають, що ініціатива навряд чи йде від InfoWatch.

У Росії готують безпрецедентну систему прослушки. Карикатура: news-front.info.

Російська компанія InfoWatch Наталії Касперської розробила рішення, яке дозволить роботодавцям перехоплювати і аналізувати зміст розмов співробітників по їх мобільних телефонах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Планується, що апаратний пристрій, встановлений в компанії, буде інтегрований з ядром мережі стільникового оператора, щоб він став довіреною базовою станцією оператора стільникового зв'язку. Потім ця базова станція буде перехоплювати голосовий трафік з мобільних телефонів, що знаходяться в зоні її дії", - розповіла Касперська.

Вона уточнила, що в своєму новому рішенні компанія розглядає можливість використання декількох технологій розпізнавання мовлення. Читати розшифровки переговорів, записані в офісах, буде машина, а не людина, тому використання системи не призведе до порушення конституційного права громадян на таємницю зв'язку.

Мобільні телефони до останнього часу залишалися єдиним неконтрольованим каналом передачі інформації. Ліцензуванням пристроїв для негласного знімання інформації займається ФСБ, на запит там не відповіли.

Джерело в російському операторі мобільного зв'язку розповіло, що близько півроку тому співробітники InfoWatch демонстрували прототип даної системи і розповідали, як можна виявити його роботу в мережі. "Взагалі він може працювати в мережі будь-якого мобільного оператора і без його відома", - стверджує співрозмовник.

Інший співрозмовник в службі безпеки одного з великих промислових підприємств Росії відзначає, що нове рішення InfoWatch підпадає під заборонені законом про оперативно-розшукову діяльність дії неуповноважених суб'єктів і присікається спецслужбами.

"Не слід чекати послаблення закону, і треба розуміти, що кримінальні навіть експерименти подібної спрямованості. Ми не планували і не плануємо впровадження описаних рішень, які порушують закон і права співробітників. Важко також повірити в те, що ініціатива йде від InfoWatch", - говорить джерело.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...