Вісім років під відкритим небом: У Мінську виявили VIP-літак Юлії Тимошенко

Кілька років літак літав по всьому світу - він встиг відзначитися в аеропортах України, Росії, Єгипту, Туреччини та інших країн.

Літак Юлії Тимошенко. Фото:Знай.ua

У 2008 році на майданчик Мінського авіаремонтного заводу прилетів непримітний зовні літак Ту-134. Раніше на ньому фахівці-аграрії досліджували поля, стежили за посівами і пасовищами, але на початку нульових судно вирішили переобладнати для VIP-перевезень. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Над перетворенням 30-річного судна працювала приватна фірма "Квандо", яка кваліфікується на створенні інтер'єрів салонів літаків і яхт для дуже важливих персон. Незважаючи на те, що фірма російська, її виробничі потужності перебували на Мінському авіаремонтному заводі.

Судячи з документів, радянський Ту-134 отримав друге життя після дорого ремонту: тут з'явилися елітні дивани та крісла, салон для гостей і супроводжуючих осіб, два санвузли, кухня і навіть гардеробна кімната. Кілька років літак літав по всьому світу - він встиг відзначитися в аеропортах України, Росії, Єгипту, Туреччини та інших країн. До слова, за документами три роки літак належав невеликій російській авіакомпанії "Меридіан", а вже в 2004 році став власністю холдингу "Єдині енергетичні системи України", яку очолювала Юлія Тимошенко.

Останній раз борт піднімався в небо 18 квітня 2008 року, після чого на довгі 8 років залишився на майданчику заводу в столиці Білорусі. Ту-134 навіть намагалися продати за $3,3 млн, але покупець так і не знайшовся.

До слова, до сьогодні послуги фахівців, які змінили салон літака, не сплачені. На кого зараз записаний літак, невідомо. Але, як вдалося дізнатися, літаком володіють українці. Директор Мінського заводу запевняє, що зараз веде переговори, щоб йому оплатили всі послуги та штрафи, а літак забрали.

За його прогнозами, питання буде вирішене до кінця грудня.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...