Віце-прем'єр-міністр України: Безвізовий режим з ЄС має набути чинності восени

Влада України очікує позитивної відповіді від Ради Євросоюзу та Європейського парламенту з питання скасування візового режиму до кінця літа.

Іванна Клімпуш-Цинцадзе. Фото: solydarnist.org.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе передбачає, що громадяни України отримають безвізовий режим з Європейським Союзом вже восени 2016- го, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я сподіваюся, що на той запит, законодавчий запит, який відправила Європейська комісія Раді ЄС та Європейському парламенту, ми до кінця літа повинні б отримати позитивну відповідь", - зазначила вона. За її словами, до кінця літа всі необхідні питання будуть вирішені.

"Я думаю, що восени наші громадяни, всі ми разом з вами, якщо зробимо біометричні паспорти, то будемо мати можливість їздити в Європу без віз", - резюмувала Клімпуш-Цинцадзе.

Незважаючи на це, при перетині кордону все-таки потрібно підтверджувати мету поїздки за допомогою документа про бронювання готелю або запрошення.

Нагадаємо, Україна виконала всі необхідні зобов'язання і отримає візову лібералізацію в 2016 році.

Єврокомісар з питань Європейської політики сусідства та розширення ЄС Йоханнес Хан заявив про те, що Україна виконала всі зобов'язання перед Євросоюзом, тому може очікувати лібералізацію візового режиму.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...