Візит Додона в Москву: У Кремлі вирішуватимуть долю Придністров'я

Новообраний президент Молдови Ігор Додон отримав від Путіна особисте запрошення і гостюватиме в Росії 16-18 січня.

Ігор Додон і Володимир Путін. Ілюстрація:Point.md

16 січня розпочався перший офіційний візит президента Республіки Молдова Ігоря Додона в РФ. Вперше за дев'ять років молдавський лідер приїхав до Москви на запрошення президента РФ Володимира Путіна. Як повідомляє УСН-1492News, сторони мають обговорити питання "врегулювання ситуації в Придністров'ї", передають Патріоти України.

Додон отримав від Путіна особисте запрошення і гостюватиме в Росії 16-18 січня. На сайті Кремля відзначається, що за стіл переговорів президенти сядуть 17 січня.

"Особливу увагу передбачається приділити актуальним регіональним проблемам, в першу чергу придністровському врегулюванню", - йдеться в повідомленні.

На своїй сторінці в соціальній мережі Додон написав, що, крім зустрічі з Путіним, в його програмі передбачені переговори з Валентиною Матвієнко, Дмитром Рогозіним, Сергієм Лавровим і Олексієм Міллером, який очолює "Газпром".

Новообраний президент Молдови не приховує орієнтацію своєї політики виключно на Росію. Ще під час своєї передвиборної кампанії Додон обіцяв виборцям відновити стратегічне партнерство з Російською Федерацією. На другий день після проведення другого туру президентських виборів Додон заявив, що виведення російських військ з Придністров'я є провокацією.

Після свого обрання президент Молдови вже неодноразово приїжджав у Кремль за "консультаціями". Під час своєї інавгурації Додон пообіцяв, що Молдова завжди буде зберігати нейтралітет, проте оглядаючись на Росію.

У Повітряних силах заявили, що бойові вильоти F-16 відбудуться не одразу після прибуття літаків в Україну:: У чому причина

четвер, 2 травень 2024, 18:30

Після прибуття винищувачів F-16 в Україну бойові вильоти не розпочнуться миттєво, оскільки спочатку буде проведено аналіз поточної обстановки на фронті. Крім того, нині проводиться підготовка відповідної інфраструктури для прийняття цих винищувачів, пе...

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...