Візит Керрі в Москву: Що це може означати для України, - експерт

У США і їхніх політичних союзників є величезні можливості впливу на Кремль - для цього бракує політичної волі.

Лавров, Путін і Керрі. Ілюстрація:nnr.su

Українська тема на переговорах президента Росії Володимира Путіна і Держсекретаря США Джона Керрі може включати в себе два пункти. Такий прогноз у коментарі Обозревателю озвучив Надзвичайний і Повноважний Посол України, екс-представник України в Раді ООН із прав людини Володимир Василенко, передають Патріоти України.

На думку дипломата, ці пункти такі: визволення української льотчиці Надії Савченко та виконання Мінських домовленостей.

У цьому контексті Василенко зауважив: "Це питання не вирішили, Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання, вказані в Мінських домовленостях, триває збройна агресія, відповідно, тривають санкції. Одне з кричущих порушень міжнародних стандартів із прав людини - вирок Савченко". "Я не виключаю, що президент Порошенко порушував це питання перед американською стороною", - додав дипломат.

Відповідаючи на питання видання про інструменти тиску США на Кремль, Василенко сказав: "Безумовно, у США і їхніх політичних союзників є величезні можливості - була б політична воля. Шляхом застосування тільки дипломатичних, економічних, політичних санкцій можна було б уже давно серйозно вплинути на Росію, змусити її відмовитися від агресії, звільнити окуповані території України, відновити правопорядок та поводитися належним чином. Але, на жаль, на Заході недооцінюють російську загрозу", - переконаний дипломат.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...