Влада вже створила штаб по боротьбі з "третім майданом", - ЗМІ

Новоутворену структуру очолив Олександр Турчинов.

Криваві події на Майдані. 2014 рік, лютий. Фото: dt.ua.

Силові відомства України готуються до ймовірних акцій протесту в країні. На базі РНБО створено штаб для реагування на сплеск мітингової активності. Про це Корреспондент.net повідомили джерела, близькі до оргструктур штабу, інформують Патріоти України.

У числі заходів, що плануються - розгін акцій протесту і введення воєнного стану в Києві, якщо ситуація перейде в стадію силового протистояння.

Штаб очолив секретар РНБО Олександр Турчинов. За даними джерел, в структуру також увійшли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генпрокурор Юрій Луценко, глава Генштабу Віктор Муженко, представники СБУ і розвідки, а також нардеп Сергій Пашинський.

Перша нарада штабу пройшла в неділю на Банковій. Як стало відомо, рішень було прийнято кілька.

Поліції наказано не допускати до столиці транспорт з протестуючими, владі Києва і силовим структурам - будь-яким способом не дати встановити апаратуру і намети на Майдані. Мерія повинна для цього домогтися через суд заборони на проведення масових акцій в центрі столиці.

Українцям почали приходити перші "шок-платіжки"

Нардепам від коаліційних фракцій (БПП і Народний фронт) запропоновано організувати зі спортсменів і співробітників приватних охоронних структур загони по типу "тітушек", які допоможуть силовикам розігнати акції, якщо це буде потрібно.

На розвідку і СБУ поклали оприлюднення інформації про "російський слід" у намічених протестах. Також доручено опрацювати питання відключення ТВ і блокування інтернет-сайтів.

Якщо всі ці заходи не дадуть ефекту, і акції протесту візьмуть масштабний характер з блокадою адмінбудівель, силовики отримають наказ на розгін акцій протесту і арешт їх керівників. Для цього передбачається задіяти частини Нацгвардії, ВСУ і спецназ СБУ.

Апарату РНБО на нараді вже доручено готувати проекти актів про введення воєнного стану та комендантського режиму в Києві, стверджують джерела.

Найбільш вірогідним приводом протестної активності називають "шок-платіжки", в яких вже з жовтня з'явилися нові ціни на тепло. Раніше Кабмін підняв їх на 75-90%. Так, опалення двокімнатної квартири тепер обійдеться приблизно в 1500 гривень при середній зарплаті в межах 5000 гривень. Раніше влада в кілька прийомів підвищували ціни на електрику, газ і холодну воду.

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...