"Владимир Владимирович, тут за Вами какие-то военные...": Печерський суд Києва дозволив обшукати Путіна

Українські прокурори мають наімр обшукати адміністрацію Путіна, щоб знайти оригінал звернення Януковича до Путіна з проханням ввести війська.

Печерський суд дозволив обшукати Путіна. Фото: ЕРА.

У мережі висміяли постанову Печерського суду Києва про обшук адміністрації президента Росії в Москві. Слідчий із особливо важливих справ Генеральної прокуратури України попросив доступ до речей і документів із подальшим вилученням, які перебувають у володінні адміністрації президента РФ за адресою: м Москва, вул. Іллінка, будинок 23, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Вести".

"1 березня 2014 громадянин України, самоусунувшись 21 січня 2014 року у неконституційний спосіб від повноважень президента України. І, перебуваючи в невстановленому місці РФ, звернувся з письмовою заявою до президента РФ, із проханням використовувати збройні сили цієї країни на території України", - пояснив слідчий.

"Факт звернення Віктора Януковича до Путіна озвучений був представником РФ при ООН під час виступу на 7124-му засіданні Ради Безпеки ООН від 01.03.2014 року. Крім того, під час свого виступу на 7125-му засіданні Ради Безпеки ООН від 03.03.2014 року він повторно підтвердив цей факт, продемонструвавши присутнім членам Ради фотокопію відповідного звернення", - сказано в аргументації слідчого.

Документ потрібен, щоб провести почеркознавчу експертизу приналежності підпису. А для цього потрібен саме оригінал документа. Суд дозволив виїмку і вилучення заяви Януковича з адміністрації президента Росії. Термін дії рішення - 30 днів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...