​Вночі в Авдіївці захисники України зазнали великих втрат, можливо найбільших з початку року

В Авдіївці загинули чотири бійці АТО, ще 13 – поранені, двоє – пропали безвісті. Згідно повідомлень волонтерів, є загиблі та поранені і в інших пунктах оборони на Донецькому напрямку

Згідно офіційного повідомлення штабу АТО, російські окупанти вели вогонь по Авдіївці та її промзоні з кулеметів, гранатометів і зенітних установок, а згодом ще із мінометів. З 21.00 і до опівночі з мінометів та гармат ворог випустив по наших захисниках близько 400 мін та снарядів, зазначають Патріоти України.

Про сумні наслідки нічного обстрілу першим повідомив нардеп Євген Дейдей на своїй сторінці в Facebook.

«Всю ночь вражеские силы обстреливали украинские позиции. Всю ночь беспристрастно и безжалостно враг бил по Авдеевке.

Оккупанты совершали точные артиллерийские удары по позициям бойцов 128-й бригады и "Правого сектора".

За ночь украинская сторона понесла значительные потери: 4 бойца были убиты и 13 ранены. Ребята всю ночь помогали пострадавшим. Двоих бойцов все еще не могут найти: предположений пока никто не делает... Все украинские подразделения приведены в полную боевую готовность.

Но такой режим - не совсем действенное средство от вражеских нападков...», - повідомляє пан Дейдей.

«Возможно, уже пора дать надлежащий отпор оккупанту? Сколько еще мы должны молча подбивать эту ужасную статистику? Неужели мы подписались на "мир", во время которого должны безропотно ждать своей гибели?

Ребята, готовые помочь своей Родине и каждому из нас, не заслужили такой смерти... Их отвага и мужество могут помочь нам бороться и выиграть этот неравный бой.

Пора переходить к иным действиям. Зло, которое оккупант творит на нашей земле, не должно оставаться безнаказанным», - робить висновок парламентарій.

Волонтер Влад Демченко повідомляє про чотирьох загиблих бійців на шахті Бутовка. Четверо поранених і двоє загиблих у батальйоні «Айдар». Один "айдарівець" підірвався на міні, іншого вбили ворожі диверсанти. Про загиблих відомо, що один боєць - мешканець Херсонщини Євген Тихонов, інший – майор Борис Макаревич із Тернопільщини, 1971 р.н.

За словами Яни Зінкевич, втрати є і в "Правому секторі" - четверо загиблих. Віісм поранених бійців ЗСУ. Всю ніч Госпітальєри відвозять поранених до лікарень.

Зазначимо, що згідно офіційних зведень прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 12 червня 2016 року ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою. Протягом минулої доби російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях Збройних Сил України. Зафіксовано 49 обстрілів, з них 24 на Маріупольському 19 на Донецькому та 6 на Луганському напрямках.

Супротивник гатив по наших позиціях з забороненої Мінськими угодами зброї, здійснивши 29 мінометних та 4 артилерійських обстрілів опорних пунктів.

На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем ворога опинились позиції поруч Красногорівки, Мар’їнки, Новотроїцького та Березового а поблизу Водяного, Гранітного та Тарамчука обстріли велись зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку крім Авдіївки, під ударами артилерії опинились і укріплення поблизу Опитного та шахти Путилівської. Також російські найманці двічі з мінометів обстріляли пункт пропуску Майорськ. А поруч Невельського, Майорська та Зайцевого ворог вів вогонь по наших позиціях з кулеметів, гранатометів різних систем та мінометів.

На Луганському напрямку супротивник зі стрілецької зброї та гранатометів вів обстріли неподалік Новозванівки та Новоолександрівки.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...