Вони працюють: У росіян роздратування через Крим і санкції проти РФ

Санкції проти Росії - це єдиний дієвий спосіб на шляху відновлення територіальної цілісності України.

Ейфорія Кримнаша. Фото: РИА Новости.

Соцопитування в РФ показують, що переважна більшість росіян вже не вважають, що захоплений в України Крим повинен знаходитися в більш виграшному положенні, ніж інші регіони Росії. Про це директор Кримського департаменту Фонду "Майдан закордонних справ", головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко розповів на чаті в "Главреді", передають Патріоти України.

"Переважна більшість населення Росії до цього часу вважає, що РФ правильно зробила, що захопила Крим. Однак останнє опитування російських соціологів показав, що в той же час переважна більшість вже не вважає, що Крим повинен отримувати додаткові преференції в порівнянні з іншими регіонами Росії", - каже експерт з питань Криму.

"Тобто, є хвиля роздратування тим, що через фінансування проектів в Криму гальмуються проекти розвитку багатьох регіонів РФ. І нарешті всі росіяни вже зрозуміли, що погіршення їх фінансового стану є наслідком санкцій, введених за окупацію Криму. І це теж вагомий привід для роздратування", - каже журналіст.

Коментуючи питання, як введені проти Росії за вкрадений Крим санкції допомагають повернути півострів Україні, Андрій Клименко підкреслив: "Сьогодні санкції проти Росії - це єдиний дієвий спосіб на шляху відновлення територіальної цілісності України в частині, що стосується Кримського півострова".

"Це дуже об'ємна тема. Я приведу тільки один приклад: програма будівництва нових надводних кораблів військово-морського флоту РФ загальмована на три роки. І вона майже зірвана, адже ці кораблі проектували під українські та німецькі двигуни і турбіни. Є також дуже серйозні негативні наслідки майже у всіх сферах економічного життя Росії. Коли ви чуєте, що російські ЗМІ, політики і чиновники кажуть, що "санкції не діють", то треба розуміти це з точністю до навпаки. Тому вони так сильно і кричать про це", - іронізцє директор Кримського департаменту "Майдану закордонних справ".

"Крим вже став дуже дорогим для російської економіки, так само дорогим, як Чечня і Інгушетія", - резюмував Андрій Клименко.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...