Вони вчинили неправильно: Савченко запропонувала зняти недоторканність з Парасюка та Пашинського

​Парасюк вчинив неправильно, піднявши руку першим на правоохоронців, вважає Савченко. Пашинський теж був неправий, коли вистрілив в людину.

Надія Савченко. Фото:http://www.segodnya.ua/

Народний депутат Надія Савченко запропонувала зняти недоторканність з нардепів Володимира Парасюка і Сергія Пашинського. Про це вона заявила у програмі FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко, передають Патріоти України з посиланням на Zik.

Нардеп прокоментувала сутички після розгону блокадників торгівлі з окупованим Донбасом.

"Депутат Парасюк вчинив неправильно, піднявши руку першим на правоохоронців. Депутати мають над народом перевагу, ми маємо недоторканність. Нас вдарити не можуть, значить можемо бити тільки ми", - заявила Савченко.

Інший нардеп, Сергій Пашинський, за її словами, теж неправильно зробив, коли вистрілив у людину.

"Тому я вважаю, що депутатам має бути хоча б якась дисциплінарна кара, або зняття недоторканності з обох за те, що першими зачепили іншу людину. Якщо б ти був на рівні, можна було б махати кулаками", – дала пораду колегам нардеп.

За словами Савченко, іншим аспектом блокади є дії правоохоронців.

"Вони дійсно мають наказ. Це важко зрозуміти ще з часів Майдану. Але ти починаєш це розуміти, коли осмислюєш роль силових структур. У них не може бути махновщини, у них навіть не може бути демократії. І у принципі вони на цьому будуються – в іншому випадку в нас просто не буде силових структур", – зазначила нардеп.

Як відомо, 14 березня активісти блокади в районі Слов'янська на чолі з нардепом Володимиром Парасюком здійснили напад на працівників поліції та прорвалися через блокпост.

Внаслідок нападу постраждало семеро правоохоронців. Пізніше Парасюк заявив про обстріл колони блокувальників краматорською поліцією.

За фактом інциденту з нападом учасників блокади під керівництвом Парасюка на поліцейських слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органа" Кримінального кодексу України.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...