Вознісся на небо: В Росії зник головний банкір Російської православної церкви, - ЗМІ

Олександр Швець пропав близько трьох днів назад.

У РФ пропав керівник головного банку Російської православної церкви О.Швець. Фото: PLUSworld.ru.

Голова правління головного банку Російської православної церкви (РПЦ) "Пересвет" Олександр Швець зник кілька днів тому після негативного звіту про стан справ у банку. Про це повідомили "Дождю" джерела, близькі до менеджменту компанії, передають Патріоти України.

Як уточнили співрозмовники телеканалу, Швець пропав близько трьох днів назад. Член ради директорів "Пересвету" Олена Кагдіна розповіла, що в банку призначили тимчасового виконуючого обов'язки керівника, ним став віце-президент організації Павло Панасенко.

У прес-службі банку коментувати зникнення голови правління відмовилися. У РПЦ також не змогли прояснити ситуацію.

Олександру Швецю належить 0,3% в статутному капіталі "Пересвету". Головний акціонер банку - фінансово-господарське управління РПЦ, церква володіє 36,5% установи. Ще 13,2% контролює ТОВ "Сприяння", яке також належить Російській православній церкві. Через "Пересвет" РПЦ займалася венчурними інвестиціями.

У лютому 2016 року агентство РБК з'ясувало, що "Пересвет" - головний банк Російської православної церкви.

Незадовго до зникнення Швеця агентство Fitch Ratings опублікувало звіт, з якого випливало, що багато позичальників банку пов'язані один з одним або з акціонерами та менеджментом організації. Аудитори назвали "високоризикованими" 12 млрд руб. кредитів, виданих "Пересвету", це половина капіталу банку. Позичальниками виступають структури, які "не мають реальних активів", говорилося в звіті.

У банку заявили, що аналітики Fitch використовували застарілі дані. У коментарі агентству "Прайм" віце-президент "Пересвету" Надія Громова сказала, що актуальну інформацію про фінансове становище позичальників Fitch не запитував.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...