"Вранці гроші - ввечері стільці": Експерт розказала, з чим Нуланд їде в Україну

Якщо Україна виконує певні вимоги, то отримує кредит або гарантії кредиту. Тільки так можна з нашою елітою працювати, пояснив дипломат.

Вікторія Нуланд. Фото:m.lragir.am

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час візиту в Україну вкотре нагадає про вимоги Заходу до української влади, серед яких - боротьба з корупцією і судова реформа. Про це в коментарі Обозревателю сказав дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара, інформують Патріоти України.

"Нічого з того, що критично важливо для держави, для українського народу і, відповідно, для тих, хто нас підтримує на Заході, не було реалізовано. Перш за все, це боротьба з корупцією. По-друге, судова реформа, без якої не можна перезапустити українську державу. Завдання від Вікторії Нуланд саме такі", - сказав він.

Хара вважає, що тиск з боку США є завжди. "Західне експертне співтовариство постійно підкреслює, що допомога Україні повинна бути обумовленою чимось. Тобто якщо Україна виконує певні вимоги, то отримує кредит або гарантії кредиту. Тільки так можна з нашою елітою працювати. Як у фільмі: вранці гроші - увечері стільці, ввечері гроші - вранці стільці ", - пожартував дипломат.

Він вважає, що США розуміють різницю між допомогою українцям та українській владі. "Вони розуміють, що є українське суспільство, яке хоче змін. І є політична еліта, яка гальмує ці зміни. Але підтримувати на мінімальному рівні американці будуть в будь-якому випадку, тому що тільки так можна вирішити українське питання - запустити українську державу", - підсумував Хара.

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...

Окупанти обстріляли КАБами селищі на Харківщині: Загинули батько з донькою, є поранені, в тому числі дитина (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:32

У центрі Золочева під час удару керованими авіабомбами загинули батько і донька. Чоловікові було 62 роки, його доньці — 38. Це місцеві жителі, у момент удару вони сиділи в автівці, повідомляють Патріоти України. Також були поранені шестеро людей, зокре...