Вражаюча "компетентність" польських партнерів": В'ятрович відреагував на заяву Мінкульту Польщі

У Польщі голову Інституту національної пам'яті назвали "безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями".

Володимир В'ятрович. Фото:Styler - РБК-Украина

Незнання того, що Український інститут національної пам'яті є органом виконавчої влади, свідчить про некомпетентність заступника міністра культури Польщі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають Патріоти України.

Він прокоментував заяву заступника міністра культури Польщі Ярослава Селліна, в якій той назвав УІНП "неурядовою організацією", а В'ятровича - "безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями".

"Вражаюча "компетентність" польських партнерів - запорука ефективної співпраці з ними. Заступник міністра культури Польщі впевнений, що Український інститут національної пам'яті ... громадська організація", - написав він.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін заявив, що, на його думку, Київ довірив вести історичні переговори Інституту нацпам'яті - "неурядовій організації", яку очолює "безвідповідальна особа з нав'язливими антипольськими ідеями".

Зазначимо, Український інститут національної пам'яті є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра культури і який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам'яті українського народу.

Як відомо, завідувач відділом Інституту історії України НАНУ Станіслав Кульчицький заявив, що Польща не має права визначати, хто в Україні є прийнятною кандидатурою для ведення історичного діалогу.

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...