Врятувала тільки удача: У мережі оприлюднили відео з місця замаху на Ківу

Постріли у скандального наркополіцейського робилися впритул.

Ілля Ківа. Фото: pl.com.ua

Журналісти виклали відео з місця замаху на колишнього начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, а нині кандидата у народні депутати України Іллю Ківу. Відповідний ролик опубліковано на Youtube ХерсонЛайф, повідомляють Патріоти України.

Сам Ілля Ківа на камеру розповів і показав, як саме розгорталися події. У момент в'їзду в ворота стоянки готельного комплексу "Загублений світ" за адресою вулиця Петренка, 25, машина була обстріляна з автоматичної зброї (автомат АК-74, калібру 5,45 мм.).

Перші кулі потрапили в кришку багажника і заднє скло автомобіля. У цей момент Ілля Ківа вискочив з машини, роблячи постріли у відповідь зі свого іменного пістолета і одночасно намагаючись сховатися в сусідній вуличці. Коли Ківа сховався за бетонним парканом, стався вибух гранати. Вибухотехніки припускають, що це була граната РГД-5, але осколки потрапили в бампер автомобіля.

Ківа приїхав в готель за кермом автомобіля ВАЗ 2110 білого кольору. "Пасажирів у салоні, на щастя, не було, адже одна з куль увійшла в салон через заднє скло", - наголошується у повідомленні.

"Стрілок викинув автомат, з якого стріляв, і зник. Поліція знайшла автомат на місці, де кілер чекав прибуття жертви. Навпроти "Загубленого світу", за п'ять метрів, розташоване покинуте будівництво, обгороджене бетонним парканом. Кілер розташувався за ним, прямо навпроти воріт стоянки. Тобто постріли робилися впритул.

Іллю Ківу врятувала удача і бойовий досвід, отриманий на Донбасі. На запитання журналіста, чи буде він продовжувати участь у виборчій кампанії за місце у Верховній Раді, Ілля Ківа сказав, що так. Прес-конференцію для журналістів Ілля Ківа, якщо й буде давати, то, ймовірно, в Києві, а не в Херсоні", - додає журналіст.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...