Врятувати Надію: ​У Путіна дали добро на допуск українських лікарів до Савченко

Мобільна бригада українських медиків має оглянути Надію вже 9 Березня.

Надія Савченко. Фото: ЖЖУкраїнські дипломати станом на 8 березня домоглися від російської влади допуску до заарештованої в РФ Надії Савченко українських лікарів. Про це в Facebook повідомила уповноважений президента України з питань Донбасу, нардеп Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

За її словами, лікарі повинні потрапити до Савченко завтра - 9 березня. "Важливо. В найближчі години до Надії Савченко виїде група українських лікарів, які повинні її оглянути і надати допомогу. Українським дипломатам вдалося-таки домогтися від російської влади обіцянки, що наші лікарі потраплять до Надії 9 березня. Президент України доручив терміново сформувати мобільну бригаду з кращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні сім'ї Надії - мами і сестри. Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва в Ростовську область", - зазначила Геращенко.

За її словами, таку інформацію вона близько 8:00 8 березня отримала від президента України Петра Порошенка. "Не можна на цьому етапі розкривати всіх деталей плану з порятунку Надії, тому що ця робота триває і тут залучені всі дипломатичні канали на вищому рівні. Надія повинна жити. І повинна бути на свободі. Просимо Віру ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестри, щоб Надія почала хоча б пити воду. Вона потрібна Україні і Україна бореться за Надю ", - додала Геращенко. За її словами, звільнення Савченко та інших полонених - і тих, хто в тюрмах РФ, і тих, хто на окупованих територіях - будуть ключовими під час чергової зустрічі в Мінську 10 березня.

Нагадаємо, Надія Савченко 3 березня оголосила сухе голодування. 6 березня захист Савченко розповів про підсумки візиту до українки російського омбудсмена і стан здоров'я української льотчиці. Російський журналіст Олексій Венедиктов 5 березня відзначив, що при сухій голодовці людина може жити не більше 9 днів.

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...