Врятувати рядового Насірова: Суд визнав відстороненого главу ДФС потерпілим (документ)

Ухвалу було прийнято в рамках окремого процесу із ненадання медичної допомоги Роману Насірову.

Суд визнав Насірова потерпілим від дій НАБУ. Фото: РБК.Суд визнав голову Державної фіскальної служби Романа Насірова потерпілою стороною в результаті дій співробітників Національного антикорупційного бюро під час його затримання. Про це стало відомо з документа, який опинився в розпорядженні "Обозревателя", передають Патріоти України.

"Зобов'язати детектива вручити Насірову Р.М. пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого в даному кримінальному провадженні та зобов'язати допитати Насірова як потерпілого протягом 10 днів з моменту ухвалення цього рішення", - сказано в документі.Також "Обозреватель" звернувся за коментарем до адвоката Насірова Олександра Лисака, щоб той пояснив нюанси цієї справи.

"Це рішення було прийнято в рамках окремого процесу із ненадання медичної допомоги нашому клієнтові. Воно остаточне й оскарженню не підлягає. Ми вже подали заяву до Європейського суду з прав людини і це рішення стане додатковим матеріалом. Всі матеріали, які нам надійдуть, будуть туди додаватися. Зараз фіксуємо всі факти порушень, які були допущені під час затримання нашого клієнта, а далі будемо дивитися", - пояснив Лисак.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...