Врятувати свою шкуру: ​Кононенко виправдався за відставку Абромавічуса

Запевнив - він тут ні при чому.

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко. Фото: ЖЖПерший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко назвав звинувачення міністра економіки Айвараса Абромавічуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства, повідомляють Патріоти України.

У відповідь на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", як він може прокоментувати заяву Абромавічуса, Кононенко сказав: "Як бажання перекинути з хворої голови на здорову ті питання, які не зробили за рік. Відповідальність за них намагаються перекласти на депутатів нашої фракції".

При цьому Кононенко не збирається подавати до суду на міністра. "Я вважаю, що це емоційна заява пана Абромавічуса. Є й позитив у його роботі на посаді міністра, але є й негатив. Я думаю, що це пов'язано з моїм коментарем - при чому, це не мій виступ був, а депутатів нашої фракції, - з висловлюванням незадоволення його роботою на останньому засіданні фракції, яке я прокоментував після засідання. Це така емоційна реакція", - сказав він.

Нагадаємо, в середу Абромавічус подав у відставку, заявивши, що заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловив розчарування у зв'язку з тим, що Абромавічус подав у відставку. "Один з великих поборників реформ в українському уряді і прихильник майбутнього українського народу, на яке той заслуговує", - написав Пайетт в Твіттері, коментуючи новину про відставку Абромавічус.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...