Врятував від смерті: Путін попередив Ердогана про переворот - іранські ЗМІ

Перехоплення даних про плани заколотників було зроблене фахівцями, які перебувають на російській базі Хмеймім у Сирії.

Росія попередила турецьку владу про підготовку перевороту. Ілюстрація:podrobnosti.ua

Росія перехопила дані про підготовлюваний в Туреччині перевороті і попередила турецька влада за кілька годин до його початку 15 липня. Про це повідомляє іранське агентство Fars, зазначають Патріоти України з посиланням на Медузу.

За словами джерел в дипломатичних колах Туреччини, російська розвідка перехопила дані про плани заколотників відправити вертольоти до готелю в Мармарисі, де 15 липня перебував президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, щоб "заарештувати або вбити його".

У публікації передбачається, що перехоплення було зроблене фахівцями, які перебувають на російській базі Хмеймім у Сирії.

Які саме арабські ЗМІ повідомили про попередження турецької влади з боку Росії, Fars не пише. Інформація, зокрема, з'явилася в одному з суданських видань.

19 липня глава турецького Генштабу Хулуси Акар заявив, що Національна розвідувальна організація попередила військових про підготовку перевороту за кілька годин до його початку. Звідки розвідці стало відомо про плани заколотників, не повідомлялося.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...