Все іде за планом: УПЦ КП спростувала інформацію про перенесення засідання по автокефалії Константинопольським патріархом

​За словами Євстратія Зорі, зараз слід враховувати зростання числа провокацій з боку противників позитивного вирішення справи.

Ілюстрація:Українська правда

Оприлюднена в ЗМІ інформація про начебто перенесення дати засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо визнання автокефалії української церкви не отримала підтвердження. Чергове засідання Синоду очікується в кінці травня. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) в Facebook, інформують Патріоти України.

"Поширена в ЗМІ інформація про начебто перенесення дати чергового засідання Священного синоду Константинопольського патріархату після перевірки не отримала свого підтвердження. Як і повідомлялося раніше, чергове засідання Синоду очікується в кінці травня", - зазначив архієпископ Євстратій.

Він додав, що всім, хто коментує питання визнання автокефалії української церкви, слід враховувати зростання числа провокацій з боку противників позитивного вирішення справи.

Напередодні заввідділом філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович повідомила, що дата Синоду Константинопольського патріархату, на якому розглядатимуть питання надання автокефалії, перенесена на червень, передає Укрінформ.

На думку Филипович, це пов'язано з тим, що патріарх не дуже добре себе почуває, а, можливо, зі складнощами, які виникли в процесі, як він сказав, консультування з різними православними церквами.

Як повідомлялося раніше, 17 квітня 2018 року президент Петро Порошенко закликав патріарха Константинопольского надати Києву Томос (указ) про автокефалію православної церкви.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...