​"Все пропало!": У Гіркіна повідомили за подальше просування ІДІЛ в провінції Хомс, є попередні дані про захоплення російської авіабази під Пальмірою

Десятки бойових машин російських ВПС можуть бути знищені або навіть захоплені радикальними ісламістами. Асадівсько-путінська коаліції несе важки втрати у живій силі. Обидві протиборчі сторони перекидають підкріплення.

Сумно відомий сайт «Русская весна», котрий вважається наближеним до екс-міністра оборони «ДНР» Ігоря Гіркіна, посилаючись на свої джерела в Міноборони РФ та джерела на Близькому Сході поширив панічну інформацію із Сирії, зазначають Патріоти України

Зокрема рашистьске видання стверджує, що ІДІЛ продовжує масштабний наступ в сирійській провінції Хомс. Бої в околицях Пальміри тривали весь вчорашній і сьогоднішній день.

Вчора радикальні ісламісти початли артобстріли і зробили спробу атакувати позиції асадівців та путінців у авіабази «Т4 Тіфор», а також в районі Карьятейна. Дві доби бойовиків продовжує бомбити авіація ВКС Росії і ВПС Сирії.

У понеділок терористи з боями просувалися до авіабази Тіяс (Т-4 / Тіфор), що знаходиться на захід від Пальміри. Цей об'єкт ВПС Асада використовується як оперативна база силами ВКС Росії, на ньому базуються ударні вертольоти Мі-35, Мі-28Н «Нічний мисливець», а також «Алігатор» Ка-52.

Сьогодні ввечері телеканал «Аль-Джазіра» повідомив про падіння оборони авіабази Т-4, але в Сирійській армії щойно спростували цю інформацію. Слід зауважити, що і самі терористи не стверджують, що захопили об'єкт.

Відомо, що вранці 12 грудня ісламісти почали першу хвилю штурму позицій Сирійської Армії в околицях перехрестя Джіхар із захоплених раніше селищ Ад-Дава та Аль-Байарат. Тут почалися запеклі бої, що тривали майже півдня.

Загони Асада не змогли утримати позиції і відступили з перехрестя, в результаті чого територія військового аеродрому виявилася в зоні ураження вогню терористів.

Увечері медіа-крило ІДІЛ «агентство« Амак» заявило про взяття н.п. Маштал, Кваср Хайр, Вишки «Сіріатель», а також позицій південніше Т-4.

Раніше бойовики захопили батальйон ППО і селище Махратан, розташоване на південь від авіабази Тіяс, а також селища Барід і Каср Хаяр, родовища Джіхар, пагорб Тіяс на північ від Т-4, крім того бойовики стверджують, що взяли кілька армійських блокпостів на шосе у військового аеродрому і у покинутої артилерійської бази в 8 км від Тійяса.

Атака триває, російська і сирійська військова авіація продовжує підтримувати вогнем свої сухопутні частини, що обороняються.

Армія Сирії продовжує перекидати підкріплення, намагаючись утримати стратегічно важливий об'єкт. У цей район вже прибули великі колони різних армійських х підрозділів, серед них спецгрупа «Гепарди», полк «Голанські Висоти», «Щит Каламун», а також інші загони. Нові колони ІДІЛ також рухаються до місця бою з боку Пальміри.

Авіабаза Т-4 - це остання діюча злітно-посадкова смуга ВПС асадівсько-путінської коаліції на сході провінції Хомс. Її втрата може сильно ускладнити становище загонів Армії Сирії, які беруть участь у військових діях в цій пустельній місцевості.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...