Все стає на свої місця: Літак президента Качиньського розбився у Смоленську через теракт, - міністр оборони Польщі

Водночас прямо міністр не сказав, що за падіння літака відповідальна Москва.

Антоній Мацеревич. Фото: focus.ua.

Авіакатастрофа під Смоленськом у квітні 2010 року, в якій загинув президент Польщі Лех Качиньський, була терактом, заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич. Міністр зазначив, що ця акція була спрямована на те, щоб позбавити Польщу людей, які вели країну до незалежності, передають Патріоти України з посиланням на Русскую службу ВВС.

Він згадав цю авіакатастрофу поряд із подіями, провину за які покладають на Росію – наприклад, загострення ситуації на Донбасі. Водночас прямо міністр не сказав, що за падіння літака відповідальна Москва.

Нагадаємо, слідча комісія щодо смоленської авіакатастрофи заявила, що її причиною була помилка пілота, проте новий правий уряд Польщі знову відкрив цю справу. На борту президентського Ту-154 разом із Лехом Качиньським та його дружиною перебували представники вищого керівництва Польщі та громадські діячі, які прямували на пам'ятні заходи у зв'язку з 70-річчя Катинської трагедії. Усі 96 людей на борту загинули.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...