Все-таки без військової операції не обійтися: Чорновіл розкрив план України щодо повернення Криму (відео)

Коли в Росії наберуть чинності руйнівні економічні та соціальні процеси, а верхівка Кремля буде намагатися домовитися із Заходом, в України з'явиться шанс повернути анексований півострів.

Тарас Чорновіл. Фото: скрін відео

Коли в Росії почнеться політична криза, Україна повинна буде чітко заявити про права на Крим і ввести війська для повернення його під свій суверенітет. Таку думку в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на питання Обозревателя, висловив колишній народний депутат і політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За словами експерта, коли в Росії наберуть чинності руйнівні економічні та соціальні процеси, а верхівка Кремля буде намагатися домовитися із Заходом, в України з'явиться шанс повернути Крим.

"У той момент, і не раніше, коли почнуться деструктивні дії в Росії. Коли нове російське керівництво буде шукати зв'язків із Заходом, Україна чітко заявить про свої права на Крим. Україна повинна постійно на цьому наполягати, що ми вже робимо", - сказав екс-депутат.

Як пояснив Чорновіл, наступним кроком має бути підготовка населення півострова до повернення до складу України.

"Другий момент - місцеве населення має бути готовим, у тому значенні, що Росія не може їх забезпечити ні соціально, ні економічно, ніж вже зараз", - зазначив політолог.

І останньою дією, на думку екс-політика, повинна бути демонстрація сили і подальше введення військ на територію Криму.

"Третій момент - ми повинні на той момент мати досить сильну армію, щоб її показати. Не застосовувати, а показати тим силам, які є при Чорноморському флоті. Щоб у них не було ніякого бажання почати якісь авантюри", - поділився думкою експерт.

"Діяти ми повинні дуже швидко. Тільки почнеться цей процес, ми повинні вводити війська, щоб там не утворився тимчасовий уряд Криму, як якесь самостійне утворення, щоб він не почав диктувати якісь умови, і не почав утворюватися загони самооборони", - додав він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...