Все залежить від Москви: У G7 назвали, за яких умов санкції з РФ можуть бути зняті

У підсумковій декларації саміту "Великої сімки" російському агресору вкотре нагадали, що питання розширення чи згортання санкцій залежатиме від виконання Москвою зобов'язань у рамках мінських домовленостей.

У "Великій сімці" пояснили, коли зможуть зняти санкції з РФ. Ілюстрація:politeka.net

Лідери "Великої сімки" не виключають додаткових санкцій проти Росії через її агресивні дії в Україні. Про це йдеться у підсумковій декларації саміту G7, передають Патріоти України.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій проти Росії чітко прив'язана до виконання нею своїх зобов'язань у рамках Мінських угод і її поваги до суверенітету України" - йдеться у документі.

Своєю чергою, у G7 додали, що готові зняти санкції з РФ, якщо країна виконає свої зобов'язання.

"Санкції можуть бути згорнуті, якщо Росія виконає свої зобов'язання. Однак ми також готові в подальшому вживати додаткових заходів з метою збільшити фінансові втрати Росії, якщо її дії того вимагатимуть" - наголосили лідери Групи семи.

Наголошується, що вирішення кризи в Україні вимагає виконання мінських угод всіма сторонами.

Крім того, G7 підтвердила свою відданість політиці невизнання анексії Криму і також повну підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...