Вшанувати пам'ять героїв: У Дніпрі з’явився Музей АТО

Наразі у Музеї представлено 400 експонатів.

Музей АТО. Фото: ЖЖ

У місті Дніпро відкрили перший в Україні музей, присвячений зоні антитерористичної операції. В експозиціях представлені не лише фото, а й трофеї військових ЗСУ, повідомляють Патріоти України.

Музей АТО сягнув 1 тисяч квадратних метрів площі. Його створювали не лише історики та музейники. До експертів приєдналися волонтери, художники, дизайнери, обласна асоціація об’єднань учасників АТО та Дніпровська ОДА.

«Дніпровська область однією з перших стала на захист Батьківщини від ворога. Заради миру не шкодували ні сил, ні здоров’я, ні життя. Ми присвячуємо перший в Україні масштабний музей про події на Сході військовим, добровольцям, волонтерам, медикам», - сказав очільник Дніпровської ОДО Валентин Резніченко.

Наразі у Музеї представлено 400 експонатів. Серед них є військова техніка, яка воювала на Донбасі: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку, згоріла машина, снаряди та прострілені дорожні знаки. Екскурсії проводять музейники, у супроводі з героями України.

Постаралися для Музею АТО і скульптори, створивши монумент військового і маленької дівчинки, яка пригощає його яблуком. Як виявилося, пам’ятник був узятий зі справжньої історії життя: військовий, з якого ліпили скульптуру - Іван Погорілий із 42-го батальйону. Також на виставці представлений справжній блокпост, який стояв у Пісках. Показали людям і «рештки» Донецького аеропорту

Також стало відомо, що нині ідуть роботи над внутрішньою експозицією музею. Ініціатива займе 500 квадратних метрів і буде розташована біля вуличної експозиції, а також в Дніпровському історичному музеї ім. Яворницького. Саме ця частина Музею АТО буде присвячена волонтерам, медикам та жителям фронтової зони, які допомагали військовим ЗСУ. Відвідувачі зможуть побачити військову форму, медалі, та речі, які врятували життя бійців АТО.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...