Всі подробиці загибелі Павла Шеремета (фото, відео)

​Правоохоронці попередньо кваліфікували вибух авто Шеремета як умисне вбивство.

Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля. Фото: Обозреватель.

У Києві в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Всі подробиці повідомляють Патріоти України і з посиланням на Нескучные новости.

Машина, в якій знаходився Шеремет, вибухнула на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану McDonalds близько 7.45 середи, 20 липня. Авто належало власниці "Української правди" Олені Притулі.

Вибух стався, коли Шеремет виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів. Шеремет знаходився в автомобілі Subaru Impreza з номерами АА1273ЕЕ.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що Шеремета дістали з автомобіля ще живим. Він помер через кілька хвилин після вибуху.

Правоохоронці попередньо кваліфікували вибух авто Шеремета як умисне вбивство.

"Зібрані відомості по даному факту зареєстровані в Шевченківському управлінні поліції ГУНП в м.Києві. Попередньо слідчі кваліфікують подію як умисне вбивство. Розпочато досудове розслідування", - інформували в поліції.

У свою чергу, спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що причиною вибуху автомобіля, в якому перебував журналіст, став вибуховий пристрій.

"За попередньою версією, це був вибуховий пристрій", - сказав Шевченко. Також спікер МВС підтвердив, що в машині знаходився Шеремет, і назвав його загибель "злочином".

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що вибух автомобіля, в якому їхав Шеремет, був здійснений за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Версію спрацьовування вибухового пристрою підтвердили джерела в правоохоронних органах.

"У машині однозначно спрацював вибуховий пристрій. О 7:40 він від'їхав від будинку по Франко, 12 і доїхав до перехрестя. У цей момент під водійським сидінням загорілася машина", - сказав співрозмовник.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також зазначив, что Шеремет загинув в результаті спрацьовування вибухового пристрою.

"З місця події доповіли, що смерть Павла Шеремета - наслідок вибухового пристрою. Це вбивство. Зроблю все, що можу, щоб разом з колегами розкрити злочин", - заявив Луценко.

Пізніше стало відомо, що Шеремет загинув в результаті підриву безоболочного саморобного вибухового пристрою потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що розслідування смерті Шеремета є для неї справою честі.

"Павло Шеремет був для мене хорошим знайомим. Він - перша людина, кому я дала інтерв'ю. Він був дуже хорошим журналістом, тому для мене це буде справою честі", - сказала вона.

Головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик розповіла, що Шеремет був убитий по дорозі на роботу.

"Павло їхав на ранковий ефір. І коли пригальмував на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, машина вибухнула. Вона зараз стоїть на перехресті в страшному стані. Павло загинув", - сказала журналіст.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати вбивство Шеремета.

"Жахлива трагедія в Києві. Шок - інших слів немає. Знав Павла особисто. Співчуваю всім рідним і близьким. Доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин. Винні мають бути покарані", - написав глава держави на своїй сторінці в Facebook.

Мати журналіста Людмила Шеремет заявила, що син буде похований в Мінську.

Народний депутат від фракції "Народного фронту" Антон Геращенко висловив версію, що у вбивстві Шеремета можливий російський слід.

"Слідство буде розглядати всі можливі версії вбивства Павла Шеремета. В першу чергу пов'язані з його журналістською діяльністю. Не виключаючи і російський слід", - зазначив нардеп.

ЗМІ з посиланням на друзів Шеремета повідомили, що він і його цивільна дружина, керівник "Української правди" Олена Притула останнім часом скаржилися на стеження за собою.

Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року в Мінську, навчався в Білоруському державному університеті. Прийшов на телебачення з банківської справи - до 1992 року працював у відділі валютних операцій одного з банків, пізніше - консультантом економічних програм Білоруського телебачення.

Незабаром став ведучим щотижневої аналітичної програми "Проспект" Білоруського ТБ.

У 1996 році став головним редактором "Білоруської ділової газети". У тому ж році був призначений завідувачем білоруським бюро Громадського російського телебачення (ГРТ, нині - "Перший канал") та власним кореспондентом ОРТ в Білорусі.

У липні 1997 року, під час зйомки репортажу про ситуацію на білорусько-литовському кордоні, був заарештований співробітниками силових структур Білорусі за звинуваченням в незаконному перетині державного кордону, в отриманні грошей від закордонних спецслужб і в незаконній журналістської діяльності. Був засуджений до двох років позбавлення волі умовно і до одного року іспитового строку, провівши у в'язниці в цілому три місяці.

У 2000 році Шеремет пішов з новинних програм і продовжив працювати на "Первом канале" вже як автор документальних фільмів і спеціальних проектів в рамках інформаційних програм. Остаточно покинув телеканал в 2008 році.

З 2009 року був редактором відділу політики і суспільства в журналі "Огонек". Протягом останніх п'яти років Шеремет жив в Києві, працював в "Українській правді", був ведучим на радіо "Вести".

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...