Вся надія на США: Адвокат Ілля Новіков розповів про єдиний шанс на порятунок Савченко

Сухе голодування Надії не залишає нікому часу на маневри. За словами адвоката, дискредитація суду - головний інструмент і основа стратегії в справі Савченко.

Ілля Новіков. Фото:www.svoboda.org

Держдеп може в будь-який момент ввести нові санкції проти Росії у зв'язку зі справою української льотчиці Надії Савченко. Це може бути єдиним шансом на звільнення ув'язненої. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Савченко Ілля Новіков, передають Патріоти України.

За його словами, Резолюція Конгресу від 22.09.2015 дає держдепу картбланш на введення нових санкцій проти Росії і російських чиновників у зв'язку зі справою Савченко.

"Вони можуть це зробити в будь-який момент, і посилають останнє, абсолютно не китайське, попередження. Головне, щоб адресати розуміли, що смерть Надії не зніме питання, а навпаки, зробить наслідки невідворотними. У цьому зараз наш основний, можливо єдиний шанс" , - повідомив Новіков.

За його словами, сухе голодування Надії не залишає нікому часу на маневри.

"Тюремне начальство відповідає за її життя головою, у них напевно є план, як підтримувати її насильно. Надія говорила, що на цей випадок і у неї є запасний план. Я не знаю, чи нападе вона на охоронців або зробить щось ще відчайдушне. З перших днів в СІЗО у липні 2014 вона рахується на спецобліку як схильна до втечі, нападу і суїциду", - сказав Новіков.

За словами адвоката, дискредитація суду - головний інструмент і основа стратегії в справі Савченко.

"Результати вже почали з'являтися. Відразу після того, як суд раптово, всупереч узгодженим графікам, переніс останнє слово Надії на 9 березня вона оголосила сухе голодування. Держдепартамент США виступив з безпрецедентно різкою вимогою до Росії негайно звільнити її без жодних умов. Американці поважають суд. Я не знаю інших випадків, щоб такі заяви робилися до вироку", - сказав Новіков.

"Сьогодні адвокати не можуть дозволити собі розкіш перерахування в одній мові двох десятків аргументів ... По-перше, у нас в справі є телефонний білінг Савченко, за яким слідство не провело експертизу місцезнаходження абонента, а слідчий в суді пояснив, що це зайве, оскільки вже "з інших матеріалів" відомо, де Надія знаходилася в цей час. по-друге, в справі є відео, по якому різні астрономи встановили по висоті сонця один і той ж час зйомки, з якого випливає, що Савченко взяли в полон за годину до обстрілу", - повідомив адвокат.

За його словами, слідство відмовило в проведенні експертизи.

"Що набагато важливіше, суд теж відмовився проводити ці дві ключові експертизи. Судді зовсім не зобов'язані вірити нашим фахівцям на слово, але для того і існує комісійна судова експертиза. Відмова призначити її і перевірити алібі остаточно закриває питання про те, що це за суд.

Півроку я вів справу саме до цього - щоб поставити суд перед таким вибором. Призначити експертизу і дискредитувати слідство. Або відмовитися і дискредитувати себе", - зазначив Новіков.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...