"Втеча" Путіна: Із Сирії ще до світанку "відступили" перші бойові літаки РФ, серед яких Су-34 і Ту-154

Авіація в Сирії формується в групи для здійснення перельоту на територію РФ. Першими в таких ланках йдуть найчастіше бомбардувальники Су-34.

Авіація в Сирії формується в групи для здійснення перельоту на територію РФ. Фото: rbc.ua

Сирійську авіабазу Хмеймім офіційно почали залишати російські бойові літаки, їх перша група успішно стартувала в напрямку РФ. Про це стало відомо з повідомлення представництва російського міністерства оборони, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Авіація в Сирії формується в групи для здійснення перельоту на територію РФ. Першими в таких ланках йдуть найчастіше бомбардувальники Су-34.

"До складу кожної групи входить" лідер "- літак військово-транспортної авіації (Ту-154 або Іл-76), в якому перевозиться інженерно-технічний персонал, авіаційне і матеріально-технічне майно, а також наступні за ним російські бойові літаки різних типів ", - свідчить повідомлення оборонного відомства.

У такій побудові літаки досягають російського кордону, після чого вона розпадається, а пілоти ведуть техніку до аеродромів свого регулярного базування. Також авіація може здійснювати ряд проміжних посадок на "батьківщині".

Варто зазначити, що повернення російських військ на батьківщину стало несподіванкою для світової спільноти. Армію почали виводити на наступний день після офіційної заяви Кремля, яка прозвучала14 березня.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що чільним мотивом, на думку фахівців, для "переможного" відступу кремлівських військ із зони сирійського конфлікту стала поява у супротивника ракетних комплексів, здатних вразити військову авіацію РФ.

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...