Втрати Путіна зростають, як на дріжджах: У Сирії уточнили кількість загиблих росіян

Йдеться вже зовсім не про кількох військових...

Російські військові у Сирії. Фото: соцмережі.

Сирійські борці за свободу атакували батарею, з якої російські військові здійснюють терористичні обстріли міст і сіл. Інформацію про загибель 4 військових повідомило міністерство оборони РФ, передають Патріоти України та зазначають, що далі новини щодо подій у Сирії стають усе цікавішими.

"Два российских военных советника, управлявшие огнем сирийской батареи, погибли на месте. Еще пять российских военнослужащих получили ранения и были оперативно доставлены в российский военный госпиталь. Двоих из них спасти не удалось", - повідомили у Міноборони РФ.

Також про це пише російський блогер із Санкт-Петербурга, пропагандист Анатолій Несміян, більш відомий під своїм ніком в ЖЖ el_murid (Ель-Мюрид). Він наводить посилання на публікацію читинського ресурсу Чита. Ру, в якому йдеться про похорон чотирьох російських солдатів. Далі він пише: "Гибель артиллеристов из 200 артиллерийской бригады произошла 23 мая, о чем 25 мая сообщил в своем релизе ИГИЛ. В нем сообщалось о гибели 15 человек, то есть, где-то проходят похороны и других погибших.

Обращает на себя внимание, что военнослужащие не из ССО (чьи потери положено засекречивать), а артиллеристы. Кстати, и здесь вопрос: Путин лгал, что Россия не будет проводить наземные операции в Сирии, только специальные. Но артиллерия - это не совсем спецоперации, это уже полноценная наземная часть. И опять обращает на себя внимание то, что столь массовые потери произошли в столкновении с ИГИЛ, который, как торжественно было заявлено, побежден. По какому поводу был объявлен даже вывод войск, о чем министр обороны так же торжественно доложил".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...