"Ви працюєте на ФСБ? Хабарі брали?": Кандидатам у Бюро розслідувань доведется пройти детектор брехні

До цього часу в Україні перевірка на поліграфі як обов'язкова частина конкурсу на заміщення посади жодного разу не застосовувалася.

Перевірка на поліграфі. Ілюстрація: detective-rovno.com.

Всі кандидати на посади голови та членів Державного бюро розслідувань (ДБР) повинні пройти перевірку на детекторі брехні (поліграфі). Про це повідомляє Hromadske.ua, посилаючись на члена конкурсної комісії ДБР Тетяну Сліпачук, передають Патріоти України.

За словами Сліпачук, цей конкурс є першим з точки зору застосування поліграфа. Ні в якому конкурсі до цього детектор брехні не застосовувався як етап конкурсу. Така вимога в ДБР законодавчо застосовуватиметься до кожного співробітника.

«Це дуже складний процес. Тести показали, що люди дуже різні та ставлення до конкурсу дуже різне», – зазначила Сліпачук.

Сліпачук підкреслила, що керівництво ДБР буде вибрано після співбесід, які повинні початися 14 листопада.

«Державне бюро розслідувань має перебрати на себе функцію досудового слідства від прокуратури», – коментує видання.

Як відомо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 29 лютого прийняв постанову про створення Державного бюро розслідувань та затвердив кандидатури шести з дев’яти членів конкурсної комісії з обрання керівника Бюро.

Закон «Про Державне бюро розслідувань» було прийнято Верховною Радою 12 листопада 2015 року. Відповідно до закону, прокуратура буде обмежена тільки представництвом інтересів держави у суді.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...