Вибори на Донбасі відбудуться лише після виведення російського озброєння з української території: Клімкін про виконання Мінських домовленостей

"Імплементація Мінська - це перш за все припинення вогню. Потім передача реального, а не показового контролю за ситуацією представникам ОБСЄ. Це означає, що Росія повинна піти з Донбасу" - заявив голова МЗС України.

Павло Клімкін. Фото:prozak.info

Міністр закордонних справ України, коментуючи можливість проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, вважає, що питання слід піднімати і обговорювати тільки після того, як Росія відведе в сховища на безпечні відстані свою військову техніку. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Клімкін запропонував російській стороні перемістити своє озброєння з території Донбасу в сховища на території Росії, що проходять по лінії кордону з Україною.

"Імплементація Мінська для мене - це перш за все припинення вогню. Потім передача реального, а не показового контролю за ситуацією представникам ОБСЄ. Це означає, що Росія повинна піти з Донбасу. Це той мінімальний набір, при якому ми можемо досягти більш-менш динаміки у виконанні Мінська", - заявив Павло Клімкін.

За словами міністра, до повного відведення з української території російських військ і озброєння ні про яку підготовку до виборів мови бути не може.

"А як інакше? Як проводити вибори там, де їздять танки і бронемашини? Для Росії буде корисно забрати свою зброю з території України, яке може виявитися корисною, причому не тільки в Сирії", - зазначив Клімкін.

"Я постійно говорю про те, щоб свою зброю Росія зберігала на своїй території. Зброя прийшла з Росії, ось нехай туди вона і йде", - резюмував міністр закордонних справ України.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...