"Вибух" не за горами: Машовець поділився прогнозом щодо повстання проти терористів на Донбасі

На окупованих територіях вистачає тих, хто не погоджується з політикою проросійських бойовиків.

Фото: expres.ua

Експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець вважає, що серед жителів окупованих територій є ті, хто ненавидить Путінську Росію і допомагає українській армії, інформують Патріоти України. Однак він вважає, що лише антиросійських настроїв недостатньо.

Військовий експерт пояснив, що для здійснення повстання потрібна також і системна робота. У коментарі українському виданню Машовець зазначив, що кількість людей із проукраїнськими поглядами можна порівняти із числом прихильників Кремля.

До того ж на окупованих територіях діє потужний репресивний режим, що не дозволяє "вибухнути" невдоволеним настроям. Тому люди не афішують своїх проукраїнських настроїв на публіці, а по можливості допомагають українським бійцям.

Раніше Георгій Тука заявляв, що чимало жителів окупованих територій налаштовані діяти радикально, але є сумніви щодо підтримки їх з боку української армії.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.